Ceviche (ryba z Peru) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- biała morska ryba - 1/2 kg,
- sok z cytryny - 100 ml,
- chili,
- 3-4 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- 1 cebula.

Jak przyrządzić?

Rybę (filet) podzielić palcami na małe kawałki i ułożyć w płaskim naczyniu. Sok z cytryny wymieszać z chili w proszku, roztartym czosnkiem, połową łyżeczki soli i pieprzem. Marynatą zalać rybę i wstawić do lodówki na 4 godziny. Rybę wyjętą z marynaty udekorować pokrojoną w piórka cebulą.

Jak podawać?

Ja podaję jako przystawkę lub zakąskę z ciemnym pieczywem.

Uwagi:

Poezja w gębie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Trudnośćprosty
AutorEwa

Ceviche (ryba z Peru): Podobne przepisy

Ceviche (ryba z Peru): wypróbuj również

Powiązane Tematy