Ryba po szwedzku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- mrożone kostki rybne (średnio jedna lub dwie na osobę),
- bułka-kaizerka (jedna na osobę),
- 1/2 kostki Kasi,
- czosnek (jeden średni ząbek na osobę),
- 1/2 cytryny,
- żółty ser 10-15 dkg.

Jak przyrządzić?

Zamrożone kostki rybne posolić ułożyć w naczyniu żaroodpornym i obficie skropic cytryną. Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika na ok. 10-15 min. Ryba powinna się w nim przez 10 min. dusić. W tym czasie wydrążyć środki z kaizerek, wrzucić je do rondelka do tego dodać 1/2 kostki Kasi i wycisnąć ząbki czosnku. Postawić na ogniu i mieszając doprowadzić do jednolitej masy. Zółty ser zetrzeć na tarce.Wyjąć rybę z piekarnika, rozłożyć na niej masę z rondelka, posypać to żółtym serem i ponownie wstawić do piekarnika BEZ PRZYKRYCIA na ok. 15 min. tak, żeby ser na wierzchu zapiekł się.

Jak podawać?

Podawać z ryżem!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
AutorAnia

Ryba po szwedzku: Podobne przepisy

Ryba po szwedzku: wypróbuj również

Powiązane Tematy