Składniki:
- mrożone kostki rybne (średnio jedna lub dwie na osobę),
- bułka-kaizerka (jedna na osobę),
- 1/2 kostki Kasi,
- czosnek (jeden średni ząbek na osobę),
- 1/2 cytryny,
- żółty ser 10-15 dkg.
Jak przyrządzić?
Zamrożone kostki rybne posolić ułożyć w naczyniu żaroodpornym i obficie skropic cytryną. Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika na ok. 10-15 min. Ryba powinna się w nim przez 10 min. dusić. W tym czasie wydrążyć środki z kaizerek, wrzucić je do rondelka do tego dodać 1/2 kostki Kasi i wycisnąć ząbki czosnku. Postawić na ogniu i mieszając doprowadzić do jednolitej masy. Zółty ser zetrzeć na tarce.Wyjąć rybę z piekarnika, rozłożyć na niej masę z rondelka, posypać to żółtym serem i ponownie wstawić do piekarnika BEZ PRZYKRYCIA na ok. 15 min. tak, żeby ser na wierzchu zapiekł się.
Jak podawać?
Podawać z ryżem!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Ania |