GotowaniePrzepisyRyba w cieście

Ryba w cieście

Ryba w cieście
Karolina
27.04.2012 23:20, aktualizacja: 28.04.2012 01:20

Jedzenie ryb, podobnie jak spożywanie co najmniej jednej porcji owoców lub warzyw, jest nieodzownym elementem każdej zdrowej diety. I tak jak ma to miejsce w przypadku innych niezbędnych do właściwego funkcjonowania organizmu produktów, jedzenie ryb wcale nie musi być niemiłą koniecznością, ale korzystając z kilku trików, będziemy chętnie sięgać po pyszne kawałki filetów z dorsza albo flądry. Przecież w jedzeniu liczy się nie tylko potrzeba uzupełnienia zapasów energetycznych, lecz również właśnie przyjemność. Ryby możemy jeść w kilku zupełnie skrajnych odsłonach, przykładem których mogą być chociażby paluszki rybne i sushi. Na szczęście każdy z nas może z tej masy różnorodności wybrać coś odpowiedniego dla siebie. I tak, osobom uwielbiającym smażoną rybę najlepiej będzie ona smakowała w chrupiącej panierce. Jak przygotować ciasto do ryby, by odpowiadało naszym wymaganiom? Wystarczy przeczytać poniższy artykuł, z którego nie tylko dowiesz się, jak zrobić ciasto do ryby, lecz także poznasz tajemnice jej smażenia.

Jedzenie ryb, podobnie jak spożywanie co najmniej jednej porcji owoców lub warzyw, jest nieodzownym elementem każdej zdrowej diety. I tak jak ma to miejsce w przypadku innych niezbędnych do właściwego funkcjonowania organizmu produktów, jedzenie ryb wcale nie musi być niemiłą koniecznością, ale korzystając z kilku trików, będziemy chętnie sięgać po pyszne kawałki filetów z dorsza albo flądry. Przecież w jedzeniu liczy się nie tylko potrzeba uzupełnienia zapasów energetycznych, lecz również właśnie przyjemność. Ryby możemy jeść w kilku zupełnie skrajnych odsłonach, przykładem których mogą być chociażby paluszki rybne i sushi. Na szczęście każdy z nas może z tej masy różnorodności wybrać coś odpowiedniego dla siebie. I tak, osobom uwielbiającym smażoną rybę najlepiej będzie ona smakowała w chrupiącej panierce. Jak przygotować ciasto do ryby, by odpowiadało naszym wymaganiom? Wystarczy przeczytać poniższy artykuł, z którego nie tylko dowiesz się, jak zrobić ciasto do ryby, lecz także poznasz tajemnice jej smażenia.

Ciasto do ryby

Innym sposobem na pyszną rybę jest usmażenie ryby w cieście naleśnikowym. Wystarczy, że przygotujesz takie ciasto jak na naleśniki i odpowiednio przyprawiony filet usmażysz razem z nim.

Ryba w cieście serowym jest bardzo łatwa do przygotowania, a może stać się ulubioną potrawą prawdziwych smakoszy sera. Ciasto należy zrobić w ten sposób, aby starty parmezan razem z surowym jajkiem utworzył dość zwartą konsystencję. Następnie wystarczy rybę obtoczyć jeszcze w mące i położyć na rozgrzany tłuszcz.

Źródło artykułu:WP Kobieta
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także