Łosoś jak na Alasce - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- łosoś bez ości (wyfiletowany),
- ogromna cebula,
- 15 zielonych oliwek ze słoika,
- pół butelki białego wina (pinot giorgio jest w sam raz),
- sól cebulowa,
- przyprawa do ryb,
- bazylia.

Jak przyrządzić?

Łososia pokrojonego na kawałki o wielkości kęsa kładziemy na patelnię, posypujemy bazylią, solą i przyprawą do ryb, po czym calość pokrywamy cebulą pokrojoną w plasterki i wrzucamy na wierzch oliwki. Zalewamy winem, przykrywamy pokrywką i robi się samo.

Potrzebne przybory:

Duża patelnia teflonowa.

Jak podawać?

Podawać ciepłą, ale nie goracą!!

Uwagi:

Do łososia najlepiej pasuje ryż i duszone brokuły, kalafiory i marchewka. Plus koniecznie winko białe jako napój chłodzący.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćbardzo trudny
Autordoswiadczona:)

Łosoś jak na Alasce: Podobne przepisy

Łosoś jak na Alasce: wypróbuj również

Powiązane Tematy