Składniki:
- łosoś bez ości (wyfiletowany),
- ogromna cebula,
- 15 zielonych oliwek ze słoika,
- pół butelki białego wina (pinot giorgio jest w sam raz),
- sól cebulowa,
- przyprawa do ryb,
- bazylia.
Jak przyrządzić?
Łososia pokrojonego na kawałki o wielkości kęsa kładziemy na patelnię, posypujemy bazylią, solą i przyprawą do ryb, po czym calość pokrywamy cebulą pokrojoną w plasterki i wrzucamy na wierzch oliwki. Zalewamy winem, przykrywamy pokrywką i robi się samo.
Potrzebne przybory:
Duża patelnia teflonowa.
Jak podawać?
Podawać ciepłą, ale nie goracą!!
Uwagi:
Do łososia najlepiej pasuje ryż i duszone brokuły, kalafiory i marchewka. Plus koniecznie winko białe jako napój chłodzący.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | bardzo trudny |
Autor | doswiadczona:) |