Składniki:
- 1 kg płatów śledziowych,
- 1 ketczup,
- 5 marchewek,
- 5 główek cebuli,
- 6 łyżek oleju,
- pieprz,
- vegeta,
- papryka ostra.
Jak przyrządzić?
Śledzie wymoczyć, pokroić w grubą kostkę. Marchew ugotować na pół miękko, zetrzeć na tarce jarzynówce, podsmażyć z 3 łyżkami oleju. Cebulę pokroić w pół ćwiartki, poddusić w 3 łyżkach oleju, po ostudzeniu dodać do śledzi razem z przyprawami i ketczupem.Życzę smacznego - są przepyszne.
Potrzebne przybory:
Nóż i deska.
Jak podawać?
Z pieczywem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | elwit |