Składniki:
2 świeże pomidory, czerwona papryka, czosnek granulowany, ziemniaczki, bulion grzybowy, cebula, marchew, pieprz, sól, chili, kasza (najlepiej manna albo kuskus), kawałek piersi kurczaka.
Jak przyrządzić?
ziemniaki pokroić drobno tak jak do zwykłej zupy, marchew drobno utrzeć i gotować dodając czosnek granulowany najlepiej całe opakowanie ok.20g, oddzielnie ugotowac białe mięso z kurczaka. Do gotujących się ziemniaków i marchwii dodać jeszcze bulion (1kostka), dodać cebulę pokrojoną w talarki. Gdy ziemniaki będą odpowiednio miękkie dodać czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę (niech gotują się razem) dodać kaszę (nie za dużo), pieprz, sól a na koniec pomidory pokrojone w plasterki (obrane). Ugotowaną pierś kury zmielić i dodać do zupy. Niech się pogotują razem chwilkę. Dosypac odpowiednio do upodobań chili i mamy elegancką, gęstą zupkę z oryginalnym smakiem :) smacznego!
Jak podawać?
Na gorąco lepiej smakuje i czuć jej prawdziwy ostry smak.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Autor | Szczypka |