Składniki:
Masa herbatnikowa:
- 0,5 szkl. wody,
- 10 dag cukru pudru,
- 4 dag kakao,
- 6 dag masła.
Masa kokosowa:
- 18 dag masła,
- 10 dag cukru pudru,
- 10 dag wiórek kokosowych.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki masy herbatnikowej zagotować i ostudzić. Do tego dodać 30 dag herbatników zmielonych przez maszynkę i 2 łyżki alkoholu. Masę wyłożyć na folię i rozwałkować na prostokąt.Przygotować masę kokosową: utrzeć masło z pudrem, dodać na końcu wiórki. Tę masę rozsmarować na masie herbatnikowej. Powoli, przy pomocy folii, na której leży zwinąć roladę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki, aby zastygła i dała się kroić.
Potrzebne przybory:
Garnek, miska, maszynka do mielenia.
Uwagi:
Kroić lekko skośnie.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Tes |