Sk艂adniki:
Masa herbatnikowa:
- 0,5 szkl. wody,
- 10 dag cukru pudru,
- 4 dag kakao,
- 6 dag mas艂a.
Masa kokosowa:
- 18 dag mas艂a,
- 10 dag cukru pudru,
- 10 dag wi贸rek kokosowych.
Jak przyrz膮dzi膰?
Wszystkie sk艂adniki masy herbatnikowej zagotowa膰 i ostudzi膰. Do tego doda膰 30 dag herbatnik贸w zmielonych przez maszynk臋 i 2 艂y偶ki alkoholu. Mas臋 wy艂o偶y膰 na foli臋 i rozwa艂kowa膰 na prostok膮t.Przygotowa膰 mas臋 kokosow膮: utrze膰 mas艂o z pudrem, doda膰 na ko艅cu wi贸rki. T臋 mas臋 rozsmarowa膰 na masie herbatnikowej. Powoli, przy pomocy folii, na kt贸rej le偶y zwin膮膰 rolad臋, zawin膮膰 w foli臋 i w艂o偶y膰 do lod贸wki, aby zastyg艂a i da艂a si臋 kroi膰.
Potrzebne przybory:
Garnek, miska, maszynka do mielenia.
Uwagi:
Kroi膰 lekko sko艣nie.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Tes |