Wiejski omlet z cebulą i kiełbasą - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 8 jajek
- 30 dag kiełbasy
- 4 ugotowane ziemniaki
- cebula
- kilka gałązek natki
- olej do smażenia
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

1. Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Ziemniaki pokroić w plasterki. Natkę posiekać.

2. Jajka wbić do do miseczki, roztrzepać. Dodać natkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

3. Olej rozgrzać na dużej patelni, włożyć kiełbasę i cebulę, podsmażyć. Zdjąć, trzymać w cieple.

4. Na tę samą patelnię włożyć ziemniaki, smażyć 3-4 minuty. Wlać masę jajeczną, delikatnie wymieszać. Smażyć na małym ogniu do momentu, aż jajka się zetną.

5. Omlet posypać kiełbasą z cebulą, smażyć jeszcze 1-2 minuty.

Uwagi:

Pożywne śniadanie, obiad lub kolacja.
Polecam!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kaloryczność455 kcal
Przybliżony koszt10 zł
AutorNatasza Z.

Wiejski omlet z cebulą i kiełbasą: Podobne przepisy

Wiejski omlet z cebulą i kiełbasą: wypróbuj również

Powiązane Tematy