Składniki:
- 8 jajek
- 30 dag kiełbasy
- 4 ugotowane ziemniaki
- cebula
- kilka gałązek natki
- olej do smażenia
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
1. Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Ziemniaki pokroić w plasterki. Natkę posiekać.
2. Jajka wbić do do miseczki, roztrzepać. Dodać natkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Olej rozgrzać na dużej patelni, włożyć kiełbasę i cebulę, podsmażyć. Zdjąć, trzymać w cieple.
4. Na tę samą patelnię włożyć ziemniaki, smażyć 3-4 minuty. Wlać masę jajeczną, delikatnie wymieszać. Smażyć na małym ogniu do momentu, aż jajka się zetną.
5. Omlet posypać kiełbasą z cebulą, smażyć jeszcze 1-2 minuty.
Uwagi:
Pożywne śniadanie, obiad lub kolacja.
Polecam!!!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 455 kcal |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Natasza Z. |