Pomidorowa zupa-krem

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 kg pomidorów podłóżnych /śliwkowych/,
- 1 duża cebula,
- 4-5 ząbków czosnku,
- 50 g oliwy z oliwek,
- 2-3 dkg masła,
- vegeta.

Jak przyrządzić?

Pomidory umyć, pokroić wzdłuż na ćwiartki, podobnie cebulę oraz czosnek, tak przygotowane warzywa wkładamy do garnka, zalewamy oliwą, wkładamy masło i wegetę /łeżka stołowa/, gotować około 0,5 godz., następnie miksujemy i przecieramy przez sito. Po podgrzaniu podajemy w filiżance z koperkiem lub natką lub łyżką gęstej śmietany.

Potrzebne przybory:

Garnek, mikser, sito, łyżka oraz kuchnia.

Jak podawać?

Podawać w filiżankach, zielony koper, natka, gęsta śmietana ewentualnie mozarella.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-5
Przybliżony koszt5 zł
Autorwojtek

Pomidorowa zupa-krem: Podobne przepisy

Pomidorowa zupa-krem: wypróbuj również

Powiązane Tematy