Składniki:
- 1/4 białej kapusty,
- 2 marchewki,
- 2 ziemniaki,
- 1 pomidor,
- 1 cebula,
- oregano,
- bazylia,
- koncentrat pomidorowy,
- 1,5 litra rosołu z kostki,
- makaron nitki (kawałki drobne),
- starty parmezan.
Jak przyrządzić?
Kroimy cebule i podsmażamy,następnie dodajemy poszatkowaną kapuste kolejno pokrojone ziemniaki,marchew,pomidora, przyprawiamy oregano, bazylie, sól, pieprz i dusimy przez 15min.Dodajemy do gotującego sie rosołu, następnie wlewamy koncentrat pomidorowy, wrzucamy pokruszony makaron.Gotujemy przez ok 15min.Przed podaniem posypujemy startym parmezanem.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 porcji |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Joanna |