Minestrone (włoska zupa)

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1/4 białej kapusty,
- 2 marchewki,
- 2 ziemniaki,
- 1 pomidor,
- 1 cebula,
- oregano,
- bazylia,
- koncentrat pomidorowy,
- 1,5 litra rosołu z kostki,
- makaron nitki (kawałki drobne),
- starty parmezan.

Jak przyrządzić?

Kroimy cebule i podsmażamy,następnie dodajemy poszatkowaną kapuste kolejno pokrojone ziemniaki,marchew,pomidora, przyprawiamy oregano, bazylie, sól, pieprz i dusimy przez 15min.Dodajemy do gotującego sie rosołu, następnie wlewamy koncentrat pomidorowy, wrzucamy pokruszony makaron.Gotujemy przez ok 15min.Przed podaniem posypujemy startym parmezanem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje5 porcji
Przybliżony koszt10 zł
AutorJoanna

Minestrone (włoska zupa): Podobne przepisy

Minestrone (włoska zupa): wypróbuj również

Powiązane Tematy