Składniki:
- 3 kiełbasy polskie,
- 3-4 jajka na twardo,
- 2 ząbki czosnku,
- 1-2 łyżki majeranku,
- 1 karton barszczu czerwonego.
Jak przyrządzić?
W 2 litrach wody ugotować kiełbasę polską. Kiełbasę po ugotowaniu wyjąć z wody i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Wodę od gotowania kiełbasy zagrzać, czosnek utrzeć z majerankiem, dodać do wody. Wodę odstawić z ognia, wlać litrowy barszcz z kartona. Do bulionówek lub misek nałożyć po trochu kiełbasy i jajek zalać barszczem.
Uwagi:
Barszczu nie gotować bo straci kolor.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | gosia |