Barszcz czerwony inaczej - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3 kiełbasy polskie,
- 3-4 jajka na twardo,
- 2 ząbki czosnku,
- 1-2 łyżki majeranku,
- 1 karton barszczu czerwonego.

Jak przyrządzić?

W 2 litrach wody ugotować kiełbasę polską. Kiełbasę po ugotowaniu wyjąć z wody i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Wodę od gotowania kiełbasy zagrzać, czosnek utrzeć z majerankiem, dodać do wody. Wodę odstawić z ognia, wlać litrowy barszcz z kartona. Do bulionówek lub misek nałożyć po trochu kiełbasy i jajek zalać barszczem.

Uwagi:

Barszczu nie gotować bo straci kolor.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autorgosia

Barszcz czerwony inaczej: Podobne przepisy

Barszcz czerwony inaczej: wypróbuj również

Powiązane Tematy