Składniki:
- 20 dkg żółtego sera,
- 1 cebulka,
- 3 gotowane jajka,
- majonez,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Ser zetrzec na tarce (grube oczka), cebulke i jajko posiekac drobno, dodac do smaku 2 łyzki majonezu, posolic i popieprzyc do smaku.
Potrzebne przybory:
Tarka, nóż, deska do krojenia, naczynie (misa), łyzka.
Jak podawać?
Polecam na chrupiące bułeczki (wczesniej do piekarnika włożone i posmarowane niewielka iloscią masełka).SMACZNEGO!
Uwagi:
Jesli za sucha, dodac wiecej majonezu, tylko tyle by skladniki połaczyc.Można komponować z róznymi dodatkowymi składnikami i własnym upodobaniem.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6-8 |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | czarna |