Sk艂adniki:
- 40 dag piersi z kurczaka,
- 30 dag pieczarek,
- 3 cebule srednie,
- fix knorra do dan chinskich,
- mala puszka kukurydzy,
- maslo lub olej (maselko lepsze),
- ryz - 2 paczuszki.
Jak przyrz膮dzi膰?
Piersi kroimy na male kawalki i smazymy na masle, podsmazamy na zloto cebulke pokrojona w wieksza kostke (tez na masle), gdy zie zazloci wsypujemy pokrojone w kostke(wieksza) pieczarki i dusimy, nastepnie laczymy wszystko dodajemy fix knorra, kukurydze i dusimy ok 10-15 min. Nastepnie nakladamy na ugotowany ryz.
Uwagi:
Do fixa nalezy wlac wiecej niz 300ml wody, zeby danie nie bylo zbyt "suche" ;)
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 2-3 |
Przybli偶ony koszt | 20 z艂 |
Autor | justyna |