Sk艂adniki:
- 60 dkg filetow rybnych wedlug gustu i smaku,
- marchew,
- por,
- pietruszka korzen,
- 30 dkg pieczarek,
- pol szkl. smietany.przyprawy sol ,pieprz.
Jak przyrz膮dzi膰?
Filety przyprawiamy nastepnie panierujemy w mace jajku i smazymy. Jarzyny wszystkie zcieramy na tarce o grubych oczkach tylko por kroimy cieniutko w talarki. Wszystkie jarzyny wrzucamy na goracy olej i krotko podsmazamy w miedzyczasie doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec zaprawiamy smietana i 艣ciagamy z ognia.Blaszke wykladam folia aluminiowa i na tym ukladam upieczona rybe potem zasypuje cala rybe wczesniej przygotowanymijarzynami. To wszystko przykrywam tez folia aluminiowa i zapiekam w piekarniku.
Jak podawa膰?
Ja lubie ta potrawe podawac z frytkami.
Uwagi:
Nie nalezy zapiekac zbyt dlugo bo tu chodzi tylko o to zeby potrawa byla goraca a ryba przeszla smakiem jarzyn.
W momencie kiedy nam zostanie pozniej tez dobrze smakuje na zimno polecam.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | ERI |