Składniki:
Obrane ziemniaki, cebula pokrojona w plastry, boczek wędzony (najlepiej tłusty), słonina wędzona, pomidory bez skóry, ogórki kiszone, ogórki surowe, papryka czerwona. Sól, pieprz i czosnek.
Jak przyrządzić?
Do garnka kładziemy warstwami wszystkie składniki, według własnej fantazji. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu. Trwa to tak długo, aż ziemniaki z górnej warswty będą mięciutkie.Zagarnąć ługą sporo aż z dna, i podawać na talerzu - najlepiej głębokim.
Uwagi:
Potrawa dla zdrowych wątrób :))) Doskonała przepijana piwkiem:)) Znam ją pod nazwą "Zbójnicka". Doskonała kiedy odgrzewana nad ogniskiem!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Kaja |