Indyk w jogurcie

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 kg piersi indyka,
- świeżo zmielony pieprz,
- sól.

Marynata:
- pół szklanki jogurtu naturalnego,
- pół szklanki soku pomarańczowego,
- ząbek czosnku,
- po łyżeczce ostrej musztardy (najlepsza kozacka) i płynnego miodu.

Jak przyrządzić?

Mięso indyka umyć w zimnej wodzie, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Wymieszać jogurt z sokiem pomarańczowym, musztardąi miodem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Posmarować indyka marynatą, włożyć go do salaterki, przykryć i wstawić do lodówki. Piec na grillu około 40-50 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia posmarować marynatą.

Uwagi:

Palce lizać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt15 zł
AutorDragon

Indyk w jogurcie: Podobne przepisy

Indyk w jogurcie: wypróbuj również

Powiązane Tematy