Składniki:
- musztarda-krem z gorczycy z miodem (tylko z konikiem, nie polecam innych: np. Kamisa, ten jest wstrętny),
- majonez,
- miód naturalny,
- ostra musztarda.
Jak przyrządzić?
Mieszamy cztery łyzki kremu z gorczycy z miodem, łyzkę ostrej musztardy, łyzkę majonezu, trzy łyzki miodu. Dla dbających o linie-można nie dodawać majonezu. W zależności od upodobania, mozna dać więcej miodu.
Jak podawać?
Kurczak na duzym talerzu, sos w małych miseczkach, żeby mozna było sobie maczać kurczaka :)
Uwagi:
Najlepiej smakuje z paluszkami z kurczaka. Piersi z kurczaka lub nózki kroimy na wąskie paski,przyprawiamy pieprzem i solą, osypujemy maką, zamaczamy w jajku i w bułce tartej wymieszanej z maką w stosunku 2 części bułki, jedna mąki. Smażymy w głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Tak usmażonego kurczaka wcinamy maczając w sosie. Pycha. Idealne danie na wieczorki ze znajomymi.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Miep |