Składniki:
- 10 dkg kokosu do obtoczenia,
- 10 dkg kokosu do środka,
- kostka masła,
- szklanka cukru,
- 1/2 szkl. wody,
- 25 dkg mleka w proszku,
- 2 płatki wafla,
- migdały.
Jak przyrządzić?
Wodę należy zagotować i rozpuścić w niej cukier, po ostudzeniu wlać do miski i dodać do niej wszystkie pozostałe składniki (pokruszony wafel, mało, mleko, 0,10dkg kokosu) Po wymieszaniu wszystkiego razem, należy odstawić do lodówki na 30 min.W międzyczasie sparzyć migdały wrzątkiem i orać ze skórek.Następnie wyjąc masę z lodówki, formować kulki i wkładaćmigdał do środka, a potem obtoczyć w kokosie.SMACZNEGO!
Jak podawać?
Najlepiej schłodzone z lodówki.
Uwagi:
Pychotka, zachwyca każdego.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 45 szt. |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Gaga |