Sałatka z kapusty pekińskiej z fasolą - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- średnia główka kapusty pekińskiej,
- jabłko,
- dwa ogórki kiszone,
- cebula dymka ze szczypiorkiem (jedna lub dwie),
- puszka czerwonej fasoli,
- łyżka majonezu,
- jogurt naturalny,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Wszystkie składniki do pokrojenia - kroimy, dodajemy fasolę. Z łyżki majonezu, jogurtu i przypraw robimy sos. Polewamy, mieszamy.

Potrzebne przybory:

Deska do krojenia, nóż, łyżka i miseczka do mieszania sosu, miska do sałatki.

Uwagi:

Przyznam, że powstała przypadkowo, z dostępnych w danej chwili produktów, ale jest niezła! Pasuje, jako dodatek do drugiego dania i jako danie samodzielne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-5
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt5 zł
Autordor

Sałatka z kapusty pekińskiej z fasolą: Podobne przepisy

Sałatka z kapusty pekińskiej z fasolą: wypróbuj również

Powiązane Tematy