Składniki:
- średnia główka kapusty pekińskiej,
- jabłko,
- dwa ogórki kiszone,
- cebula dymka ze szczypiorkiem (jedna lub dwie),
- puszka czerwonej fasoli,
- łyżka majonezu,
- jogurt naturalny,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki do pokrojenia - kroimy, dodajemy fasolę. Z łyżki majonezu, jogurtu i przypraw robimy sos. Polewamy, mieszamy.
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, nóż, łyżka i miseczka do mieszania sosu, miska do sałatki.
Uwagi:
Przyznam, że powstała przypadkowo, z dostępnych w danej chwili produktów, ale jest niezła! Pasuje, jako dodatek do drugiego dania i jako danie samodzielne.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | dor |