Surówka z pora

Przepis kulinarny

Składniki:

- por,
- śliwki węgierki,
- jabłko,
- majonez,
- jogurt,
- sól,
- pieprz ziołowy.

Jak przyrządzić?

Pora kroimy w półtalarki, śliwki ( bez pestek) w paseczki, jabłko ścieramy na grubej tarce.
Wszystko to pakujemy do michy, dodajemy naturalny jogurt i ze 2 łychy majonezu, szczyptę soli i pieprzu. I mieszamy, oczywiście.

Uwagi:

Pora można po pokrojeniu posypać solą i zostawić na chwilkę, żeby był miekki. Jabłko można skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćśredni
Autorkaha

Surówka z pora: Podobne przepisy

Surówka z pora: wypróbuj również

Powiązane Tematy