Surówka na obiad z papryki i nie tylko



Wprawdzie za oknem nasza zima zła i w ogródku nie rosną świeże warzywa, ale to wcale nie znaczy, że możemy tak po prostu z nich zrezygnować. Pomimo trzaskającego mrozu, a może właśnie dlatego, musimy sięgać po nie jak najczęściej. Surówka na obiad, a właściwie jako dodatek do niego, jest jak najbardziej wskazana.
Przygotuj:
- 1 zielonÄ… paprykÄ™
- 1 żółtą paprykę
- 1 czerwonÄ… paprykÄ™
- 2 ogórki zielone
- pora
- puszkÄ™ kukurydzy
- 10 rzodkiewek
- szczypiorek
- 4 łyżki majonezu
- sól
- pieprz

Krok 1
By stworzyć tę pyszną, kolorową surówkę, pokrój paprykę w paseczki.
Krok 2
Ze szczypiorku i pora zrób kostkę.
Krok 3
Rzodkiewka i ogórki powinny się zamienić w talarki.
Krok 4
Połącz wszystkie składniki tej pysznej surówki i dodaj osaczoną kukurydzę.
Krok 5
Jeszcze majonez (około 4 łyżki) a także sól i pieprz. Wymieszaj dokładnie ten dodatek do obiadu i ciesz się doskonałym smakiem oraz wchłanianymi witaminami.
Â

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze