Składniki:
Składniki:
- 400g mąki,
- 200g tłuszczu,
- 200g cukru,
- 40g kakao,
- 1 jajko,
- 1 proszek do pieczenia.
Nadzienie:
- 250g masła,
- 250g cukru,
- 500g białego sera,
- 3 jajka,
- 1 cukier waniliowy,
- 1 budyń waniliowy.
Jak przyrządzić?
Przyrządzenie:1. Wszystkie składniki ciasta połączyć i dokładnie wymieszać. Wziąć 2/3 i wyłożyć dno i brzegi okrągłej blaszki.2. Wszystkie składniki nadzienia dok ładnie wymieszać. Powstałą masę przelać do blaszki z ciastem.3. Pozostałą 1/3 ciasta pokruszyć na wierzchu tak, aby przykryła masę serową. PIEC 1 GODZINĘ - 175°C
Uwagi:
Uwaga niebezpiecznie pyszne!!!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | wymagający |
Porcje | dużo tortownica |
Autor | Werex |