Torcik wiśniowy z chrupiącym spodem bez pieczenia – Wodzisław
ALICJA BARSZCZ • dawno temuNie każdy z nas może się pochwalić talentem kulinarnym. A nawet jeżeli go mamy, niekoniecznie łączy się on z zamiłowaniem do pieczenia ciast. Panowie na przykład uwielbiają popisywać się wyszukanymi daniami na bazie mięsa i ryb, a do słodyczy nie mają cierpliwości. Przydałby się jednak deser jako ukoronowanie obiadu dla przyjaciół? Nic prostszego – wystarczy zawsze mieć pod ręką zestaw do przygotowania ciasta zamknięty w jednym pudełku. Torcik wiśniowy Wodzisław powstaje w mig z gotowych składników w proszku, musimy tylko dodać masło, mleko i owoce z kompotu, czyli to, co każdy z pewnością znajdzie na półce domowej spiżarni.
Torcik wiśniowy z chrupiącym spodem Wodzisław to sposób na szybki i łatwy deser, z którego wykonaniem poradzi sobie nawet debiutant w kuchni. Niemal wszystkie składniki znajdziemy w opakowaniu: mieszankę do przygotowania ciasta, mieszankę do kremu i galaretkę o smaku wiśniowym. Musimy tylko mieć w domu masło albo margarynę, 3 szklanki mleka i słoik kompotu z wiśni albo czereśni bez pestek. Prawda, że niewiele? A efekt murowany – goście nas nie zaskoczą, a przyjaciele będą zachwyceni, że potrafisz zrobić ciasto z minimum składników w niecałe dwie godziny.
Jak je zrobić? Przygotowujemy znajdującą się w opakowaniu galaretkę z dodatkiem wiśni albo czereśni z kompotu. Ucieramy mikserem masło albo margarynę z mieszanką do ciasta i rozprowadzamy na dnie tortownicy. Następnie miksujemy mieszankę do kremu z zimnym mlekiem. Rozprowadzamy wszystko na spodzie ciasta i wstawiamy do lodówki. Na schłodzonym cieście układamy wiśnie i zalewamy tężejącą galaretką. Jeszcze tylko godzina chłodzenia w lodówce i ciasto gotowe.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g – 1020 kJ/169 kcal, w porcji (131 g) – 1336 kJ/222kcal
Opakowanie: 475 g zawiera:
- 200 g mieszanki z kakao o smaku orzechowym do przygotowania ciasta,
- 200 g mieszanki do przygotowania kremu o smaku śmietankowym,
- 75 g galaretki o smaku wiśniowym
Cena: ok. 11,80 zł
Informacja prasowa
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze