Rodzinne warsztaty z Kasią do pieczenia! - czyli przepis idealny na wspaniale spędzony czas z najbliższymi
REDAKCJA JEJŚWIAT.PL • dawno temu

Blogerki kulinarne i ich najbliżsi, pyszne wypieki, wspaniała zabawa i kulinarna gwiazda z branży cukierniczej – tak podsumować można warsztaty kulinarne organizowane przez producenta Kasi do pieczenia, który prowadzi serwis dla kochających gotować.
Zgromadziliśmy się przy wielkim stole i przystąpiliśmy do opracowywania planu działania. Wszystko zaczęło się od przekazania zakulisowych informacji na temat pieczenia i produktów tam wykorzystywanych. Wiadomo, jak to w przypadku aktywności w kuchni, należy opracować dobrą strategię pod okiem doświadczonych przywódców, w tym wypadku, mistrza cukiernictwa Tomasza Dekera oraz szefa kuchni Piotra Murawskiego.
[i]Tomasz Deker, mistrz cukiernictwa[/i]

Następnie nadszedł czas szykowania się do kuchennego boju. Nie było wyjścia, trzeba było zakasać rękawy, założyć kuchenne fartuchy, zająć swoje stanowiska i przystąpić do wypiekania. Walka była bardzo zacięta – zaangażowani byli zarówno mali uczestnicy, jak i ci trochę więksi… Nikt nie dawał za wygraną!
Kiedy wypieki trafiły do piekarników, przyszła kolej na najcięższe szkolenie dla uczestników kulinarnego boju. Tomasz Deker pokazał uczestnikom, co to znaczy prawdziwe cukiernictwo i z pomocą blogerek przygotował dwa wspaniałe torty.
Wojownicy byli świadkami takich eksperymentów kulinarnych, jak temperowanie czekolady czy przeprowadzenie próby nitki. Ci zwinniejsi i szybsi byli szkoleni z zakresu przygotowywania kamuflażu z rozpuszczonej czekolady.
I stało się! Efekty wysiłku kulinarnego zostały podane na stół i docenione przez małych smakoszy… omniomniom! Warto było przejść przez to wszystko!
W warsztatach wzięły udział trzy blogerki kulinarne z rodzinami, więcej na temat warsztatów można przeczytać i zobaczyć na ich blogach: Oli Krzyżanowskiej z blogu 2smaki.pl, Ani Cirin z blogu bajkorada.pl oraz Anety Górskiej z blogu ciasteczkazdusza.pl.
Zdjęcia pochodzą z serwisu blomedia.pl i blogów blog.2smaki.pl i bajkorada.blogspot.com.

Najnowsze

Ubezpieczenie AC – co to jest i dlaczego warto je mieć?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze