Sk艂adniki:
- paczka margaryny,
- 1,5 szklanki cukru,
- 0,25 szklanki wody,
- 4 艂y偶ki kakao,
- cukier waniliowy,
- 0,5 szklanki czerwonego wina,
- 4 jajka,
- ma艂y proszek do pieczenia,
- 2 szklanki m膮ki,
- aromat rumowy lub arakowy.
Jak przyrz膮dzi膰?
Margaryn臋, cukier, wod臋, kakao zagotowa膰. Po ostudzeniu doda膰 cukier waniliowy, wino, 偶贸艂tka, proszek do pieczenia, m膮k臋, aromat i zmiksowa膰. Delikatnie wymiesza膰 z pian膮 z bia艂ek. Wla膰 do nat艂uszczonej i wysypanej bu艂k膮 formy. Piec ok. 40 minut.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | mahjongg |