Zbir miednicowy (poncz po polsku)

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 butelki wódki (czysta 0,5),
- butelka wina białego wytrawnego,
- 5 limonek (w ostateczności cytryn)
- 4 belfasty lodu, ile kto lubi,
- goździki (opakowanie),
- butelka wody gazowanej,
- litr soku wiśniowego,
- pare łyżek miodu jak kto lubi.

Jak przyrządzić?

Bierzemy małą miedniczke (garnek), wlewamy wszystko, mieszamy, dodajemy lodu i gotowe.

Potrzebne przybory:

Miednica łyzka do zupy.

Jak podawać?

W kuflu w szklance pijemy z miednicy, jak kto lubi.

Uwagi:

Może nie wykwintny, ale mozna sie dobrze zrobic i nie wstawać dobre dla małolatów na wieksze imprezy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
AutorWojtas

Zbir miednicowy (poncz po polsku): Podobne przepisy

Zbir miednicowy (poncz po polsku): wypróbuj również

Powiązane Tematy