Składniki:
- 100g 50% wódka,
- łyżeczka kawy nescafe,
- odrobina wody,
- cukier z trzciny (brunatny).
Jak przyrządzić?
Kawę parzymy w odrobinie wody, słodzimy rozgrzanym roztopionym cukrem, dolewamy wódkę i silnie schładzmy.
Podajemy w obsypanych cukrem szklankach wysokich jako bardzo zimny drink. Do dekoracji można użyć również białego cukru, natomiast do słodzenia powinien być brunatny.
Potrzebne przybory:
Autopilot aby wrócić po paru do domu.
Jak podawać?
Szybko i na zimno.
Uwagi:
Ciekawy kawowo-karmelowy smak, szybko zarzuca i skutecznie tłumi smutki świata doczesnego.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 1 porcja 100g |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | aawol1 |