Składniki:
- 2 torebki ryżu parabolied,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 czerwona papryka (może być konserwowa),
- 20 dag chudej wędliny,
- mały pęczek natki pietruszki,
- 10 dag rodzynek,
- paczka łuskanego słonecznika,
- sól,
- majonez.
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Wędlinę i paprykę pokroić w kostkę. Natkę posiekać. Rodzynki namoczyć. Wymieszać ze sobą ryż, kukurydzę, rodzynki, paprykę, wędlinę, słonecznik i natkę. Dosolić do smaku i dodać majonez. Dobrze wymieszać. Schłodzić.
Potrzebne przybory:
Standard kuchenny :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Autor | katia |