Składniki:
Biszkopt:
- 3 jajka,
- 1 szkl. cukru,
- 6 łyżek gorącej wody,
- 10 łyżek oleju,
- ¾ szkl. mąki,
- ½ szkl. mąki ziemniaczanej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Piec około 30 minut w temp. ok. 180 – 200 C.
Ciasto kokosowe:- 4 białka,
- 1 szkl. cukru,
- 1 paczka kokosów ok 10 dkag,
- piec około 40 min.
Krem:
- 1 szkl. soku z ananasa,
- 1 szkl. wody,
- 6 łyżek cukru,
- 4 żółtka,
- 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru,
- 1 masło.
Żółtka wymieszać z sokiem, budyniem i cukrem wodę zagotować i wlać budyń. Utrzeć masło dodać wystudzony budyń i na końcu pokrojone w kostkę ananasy.
Uwagi:
Kolejność od spodu:
- biszkopt,
- krem,
- ciasto kokosowe.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | bardzo trudny |
Autor | effka |