Kartofelki-marcepanki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1/2 kg ziemniaków,
- 1/2 kg cukru,
- 1 kg cukru pudru,
- zapach migdałowy,
- kakao do obtaczania.

Jak przyrządzić?

1. Ziemniaki ugotować w mundurkach.2. Ostudzone zmielić w maszynce do mięsa.3. Gotować ziemniaki z cukrem, tak długo aż masa będzie gęsta. Ciągle mieszać, bo się przypala! Następnie dodać zapach migdałowy.4. Gdy masa ostygnie zagnieść z cukrem pudrem.5. Formować kuleczki i obtaczać w kakao.6. Pozostawić do obsuszenia.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćbardzo trudny
AutorIzza

Kartofelki-marcepanki: Podobne przepisy

Kartofelki-marcepanki: wypróbuj również

Kosztowny kartofelek La Bonotte

... jednak te ziemniaki są takie drogie?Podobnie jak i inne kosztowne artykuły spożywcze, występują po prostu w niewielkiej ilości. Rocznie zbiera się (w maju) zaledwie 100 ton kartofelków. Ziemniaczki są niezwykle ...

dawno temu

Działanie kopru włoskiego

... wkomponowywać go w posiłki „niejadków”. Ten rodzaj aromatycznego zioła z pewnością nada głębi pieczonym ziemniaczkom. Posypane nim młode kartofelki zyskują na smaku, a do tego są dużo zdrowsze. Dobrym ...

dawno temu

Powiązane Tematy