Składniki:
Ciasto: 1 szkl cukru, 1 kost Palmy, 1 cukier waniliowy, 6 łyżek wody, 3 łyżki kakao, 5 żółtek, 1 jajko, 1 szkl mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Blat kokosowy: 5 białek, 1 szkl cukru, 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej, 2 paczki kokosu.
Jak przyrządzić?
Cukier, margarynę, cukier waniliowy, wodę i kakao włożyć razem do garnuszka i zagotować.Odlać pół szklanki i zostawić. Do ostudzonej masy dodać pozostałe składniki ciasta i utrzeć mikserem. Ciasto przełożyć do tortownicy. Białka ubić z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną, kokos i wymieszać. Wyłożyć na surowe ciasto i piec ok 35-40 min w temp 170 stopni. Przestudzone ciasto polać polewą czekoladową.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | bardzo trudny |
Kaloryczność | dużo |
Autor | Nini1 |