Kokosanka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto: 1 szkl cukru, 1 kost Palmy, 1 cukier waniliowy, 6 łyżek wody, 3 łyżki kakao, 5 żółtek, 1 jajko, 1 szkl mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Blat kokosowy: 5 białek, 1 szkl cukru, 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej, 2 paczki kokosu.

Jak przyrządzić?

Cukier, margarynę, cukier waniliowy, wodę i kakao włożyć razem do garnuszka i zagotować.Odlać pół szklanki i zostawić. Do ostudzonej masy dodać pozostałe składniki ciasta i utrzeć mikserem. Ciasto przełożyć do tortownicy. Białka ubić z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną, kokos i wymieszać. Wyłożyć na surowe ciasto i piec ok 35-40 min w temp 170 stopni. Przestudzone ciasto polać polewą czekoladową.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćbardzo trudny
Kalorycznośćdużo
AutorNini1

Kokosanka: Podobne przepisy

Kokosanka: wypróbuj również

Kokosanki, jakich jeszcze nie jadłaś! Zobacz, jak je wykonać

... Mam nadzieję, że lubisz kokosanki, bo można je zaliczyć do grupy zdrowych słodkości. Obecne w nich wiórki kokosowe są źródłem korzystnych dla zdrowia kwasów tłuszczowych. Zamiast sięgać po niezdrową i wysokokaloryczna przekąskę, przygotuj w domu ...

dawno temu

Obieranie kokosa

... Owoc nadaje się zarówno jako dodatek do deserów, jak i jako panierka do mięsa czy ryb. Stosować go także warto jako składnik drinków, orzeźwiających owocowych shak’ów czy ciasteczek typu „kokosanki”. Wiórkami można także zdobić ciasta. ...

dawno temu

Powiązane Tematy