Kokosanka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto: 1 szkl cukru, 1 kost Palmy, 1 cukier waniliowy, 6 łyżek wody, 3 łyżki kakao, 5 żółtek, 1 jajko, 1 szkl mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Blat kokosowy: 5 białek, 1 szkl cukru, 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej, 2 paczki kokosu.

Jak przyrządzić?

Cukier, margarynę, cukier waniliowy, wodę i kakao włożyć razem do garnuszka i zagotować.Odlać pół szklanki i zostawić. Do ostudzonej masy dodać pozostałe składniki ciasta i utrzeć mikserem. Ciasto przełożyć do tortownicy. Białka ubić z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną, kokos i wymieszać. Wyłożyć na surowe ciasto i piec ok 35-40 min w temp 170 stopni. Przestudzone ciasto polać polewą czekoladową.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćbardzo trudny
Kalorycznośćdużo
AutorNini1

Kokosanka: Podobne przepisy

Kokosanka: wypróbuj również

Powiązane Tematy