Trójnik - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 szkl. i łyżka mąki,
- 25 dkg masła roślinnego,
- 12 łyżek oleju,
- 6 lub 7 jaj,
- 1 szkl. cukru,
- 1 łyżeczka octu lub wódki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżka kakao,
- 0,5 szkl. maku,
- zapach waniliowy.

Jak przyrządzić?

Masło roślinne utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Następnie dodać ocet, olej, proszek do pieczenia i zapach waniliowy (wszystko utrzeć).
Wsypać 2 szkl. mąki, wyłożyć pianę ubitą z białek i starannie wymieszać. Podzielić ciasto na 3 części. Do jednej dodać łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, do trzeciej pół szklanki maku.Do wysmarowanej tłuszczem blachy wyłożyć ciasto białe, potem z kakao, na wierzch z makiem. Po upieczeniu polać polewą kakaową.

Potrzebne przybory:

Mikser.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednio
Autormadzia

Trójnik: Podobne przepisy

Trójnik: wypróbuj również

Prawie fachowiec

... , jak się okazało, „trójnika”. A oczy hydraulika, który nagle zaczyna rozumieć, że bez pompy woda nie popłynie mu do góry, będą mi towarzyszyć do końca życia w momentach smutku i rozpaczy. Obaj panowie są tematem ...

dawno temu

Powiązane Tematy