Koktajl mrówki

Przepis kulinarny

Składniki:

- polewa czekoladowa,
- 20 dag posypki do ciast (takie pałeczki w rożnych kolorach),
- szklanka ostudzonej czekolady,
- 10 kostek lodu.

Jak przyrządzić?

Na wierzchu przy brzegu zewnętrznym 250 mililitrowej szklanki namoczonej wodą przylepić posypkę. W shakerze lub w robocie kuchennym wielofunkcyjnym rozdrobnić lód i i dodać ostudzoną czekolade. Następnie wewnątrze szklanki pomazać w (esy-floresy) polewą czekoladową. Potem wlać lód i czekolade do szklanki.

Jak podawać?

Najlepiej długa 250 mililitrowa szkalnka z długą słomką.

Uwagi:

Do czekolady do dać 4 łyzki cukru.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćśredni
Porcje2 porcje
Kaloryczność1500 kcal
Przybliżony koszt7 zł
Autorpeace

Koktajl mrówki: Podobne przepisy

Koktajl mrówki: wypróbuj również

Powiązane Tematy