Składniki:
- polewa czekoladowa,
- 20 dag posypki do ciast (takie pałeczki w rożnych kolorach),
- szklanka ostudzonej czekolady,
- 10 kostek lodu.
Jak przyrządzić?
Na wierzchu przy brzegu zewnętrznym 250 mililitrowej szklanki namoczonej wodą przylepić posypkę. W shakerze lub w robocie kuchennym wielofunkcyjnym rozdrobnić lód i i dodać ostudzoną czekolade. Następnie wewnątrze szklanki pomazać w (esy-floresy) polewą czekoladową. Potem wlać lód i czekolade do szklanki.
Jak podawać?
Najlepiej długa 250 mililitrowa szkalnka z długą słomką.
Uwagi:
Do czekolady do dać 4 łyzki cukru.
Kategoria dania | Napoje |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 2 porcje |
Kaloryczność | 1500 kcal |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | peace |