Składniki:
0,15 kg rabarbaru,
0,4l moszczu z jabłek,
1 łyżka miodu,
8 kostek lodu
Jak przyrządzić?
Rabarbar pokroić i wrzucić do miksera. Dodać schłodzony sok i miód. Miksować na najwyższych obrotach 1,5 minuty dodać pokruszony lód i miksować jeszce 20 sekund.
Zamiast moszczu z jabłek można dodać rozrzedzony syrop z jabłek.
Jak przygotować moszcz:
Jabłka umyć, rozdrobnić, wycisnąć i sklarować sok. Pasteryzuje się w 80 stopniach przez 15-20 minut i gotowy!
Potrzebne przybory:
mikser, nóż, łyżka
Jak podawać?
Podawać ze słomką natychmiast po zmiksowaniu! Bo inaczej nie będzie już tak dobry.
Kategoria dania | Napoje |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Autor | Justyna |