Lemoniada z rabarbaru

Przepis kulinarny

Składniki:

0,15 kg rabarbaru,
0,4l moszczu z jabłek,
1 łyżka miodu,
8 kostek lodu

Jak przyrządzić?

Rabarbar pokroić i wrzucić do miksera. Dodać schłodzony sok i miód. Miksować na najwyższych obrotach 1,5 minuty dodać pokruszony lód i miksować jeszce 20 sekund.
Zamiast moszczu z jabłek można dodać rozrzedzony syrop z jabłek.

Jak przygotować moszcz:
Jabłka umyć, rozdrobnić, wycisnąć i sklarować sok. Pasteryzuje się w 80 stopniach przez 15-20 minut i gotowy!

Potrzebne przybory:

mikser, nóż, łyżka

Jak podawać?

Podawać ze słomką natychmiast po zmiksowaniu! Bo inaczej nie będzie już tak dobry.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
AutorJustyna

Lemoniada z rabarbaru: Podobne przepisy

Lemoniada z rabarbaru: wypróbuj również

Powiązane Tematy