Kruszona malina

Przepis kulinarny

Składniki:

sok malinowy kupny, lód, cytryna, woda mineralna i np. pomarańcza czy jabłko do dekoracji

Jak przyrządzić?

Kruszymy lód (około 6-10 kostek) najlepiej w kruszarce.Jeśli nie mamy kruszarki, zawijamy lód w szmatkę i go tłuczemy.Wsypujemy go do wysokiej szklanki.Zalewamy go sokiem malinowym.Dolewamy trochę wody niegazowanej.Wyciskamy cytrynę.Można dla ozdoby nabić na szklankę plaster pomarańczy czy cytryny.

Potrzebne przybory:

wysoka szklanka, kruszarka do lodu, ewentualnie tłuczek do mięsa :) lub coś podobnego

Jak podawać?

Podawać najlepiej w wysokich szklankach.

Uwagi:

Najlepszy na urodziny czy imieniny lub inne okazje.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Przybliżony koszt5 zł
AutorAdiBielawa

Kruszona malina: Podobne przepisy

Kruszona malina: wypróbuj również

Powiązane Tematy