Składniki:
2 piersi kurczaka (może być też schab), fasolka szparagowa około 500 g, koncentrat pomidorowy, olej, 4 łyżeczki mąki
Jak przyrządzić?
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, pierś pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oleju, dodać vegetę lub jak kto woli sól (nie wylewamy oleju z patelni, będzie mam potrzebny). Ugotowaną i przecedzoną fasolkę przełożyć do większego garnka, dodać mięso usmażone. Uwaga: bez oleju, trzeba ją odsączyć. Do oleju po mięsie dodajemy około 4 łyzeczek mąki i mieszamy, dodajemy do fasolki i mięsa, mieszamy. Dodajemy koncentrat, mieszamy. Można dodać jeszcze vegete. Powiem, że jest przepyszne, choć wygląda jak papka.
Potrzebne przybory:
garnek, sitko, patelnia i dobry humor
Jak podawać?
Potrawę osobiście podaję na talerzu kwadratowym, ale myślę, że można na każdym innym.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Kaloryczność | w sam raz |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | kalina_19 |