Składniki:
6 sztuk czerwonej papryki,
2 duże pomidory,
żółty ser,
1 młoda cukinia,
natka pietruszki, koperek,
zioła prowansalskie,
sól, pieprz,
masło
Jak przyrządzić?
Paprykę przekroić wzdłuż na pół, wysmarować od zewnątrz oliwą. Zawinąć w folię aluminiową. Pomidory, cukinię, ser pokroić w kostkę. Wymieszać. Dodać drobno posiekaną pietruszkę i koperek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz umieścić w papryce. Na każdą paryczkę położyć płaską łyżeczkę masła. Grillować, aż roztopi się ser i masło!
Uwagi:
Uwaga! Papryki należy pilnować, gdyż łatwo się może przypalić!
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Teresa |