Składniki:
ocet balsamiczny,
miód (jasny - wielokwiatowy lub inny),
ewentualnie masło
Jak przyrządzić?
Na zimno:Do miseczki wlać łyżkę stołową bądź półtorej octu. Do tego 2 pełne łyżeczki miodu. Wymieszać, aż miód w pełni połączy się z octem. Polać albo kiełbaski, albo najlepiej stek z wołowiny lub inne ciemniejsze mięso.Na ciepło:proporcje takie same, tyle że do garnuszka, i łyżeczkę masła do tego, wszystko podgrzać, aż dobrze się masło rozpuści. Polać mięso.Smacznego!
Jak podawać?
Mięso polać sosem, a później każdy kawałek maczać w sosie na talerzu, zresztą kto spróbuje, będzie wiedział, jak jeść;)
Uwagi:
Odradzam stosowanie z białym i delikatnym mięsem, czyli: kurczak, kaczka, królik etc.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Daniel |