Pieczarki smażone i nadziewane

Przepis kulinarny

Składniki:

pieczarki, mielony biały ser, szczypiorek, cebula, łyżka majonezu, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Pieczarki myjemy, obcinamy korzonki wraz z kawałkiem obrzeża pieczarki. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy pieczarki z obu stron. Na patelni wraz z pieczarkami smażymy pokrojone ogonki i brzegi pieczarek. Gdy pieczarki są mocno rumiane z obu stron, wyciągamy je na talerz, delikatnie solimy i pieprzymy. Następnie robimy prosty farsz, którym będziemy nadziewać pieczarki. Do białego zmielonego sera dodajemy posiekany drobno szczypior, odrobinkę drobno pokrojonej w kostkę cebuli, do smaku dodajemy łyżkę majonezu, sól i pieprz do smaku. W środku każdej pieczarki robimy kleks z farszu. Faszerujemy ciepłe pieczarki - to banalnie prosty przepis, ale smakuje wyśmienicie.

Jak podawać?

Podawać ciepłe pieczarki z zimnym farszem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
AutorEvelyn

Pieczarki smażone i nadziewane: Podobne przepisy

Pieczarki smażone i nadziewane: wypróbuj również

Powiązane Tematy