Spaghetti z zielonym sosem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

makaron spaghetti, opakowanie twarogu, mały kawałek chudego boczku, szpinak, ser parmezan, oliwa z oliwek, pieprz, sól, inne przyprawy wedle uznania

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować al dente, czyli średnio twardo. Pokroić bardzo drobno w kosteczkę boczek, po czym wrzucić do rondla. Dodać twaróg, przyprawy i lekko podgrzać. Następnie wymieszać makaron z sosem. W osobnym garnku przygotować szpinak, doprawić, dodać oliwę. Tak przygotowanym sosem polać makaron, posypać parmezanem. Smacznego!

Uwagi:

Ponieważ jest wiele osób, które nie lubią szpinaku, można go zastąpić czymś innym, np. sosem pomidorowym, który także będzie się dobrze komponować z twarożkiem i boczkiem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Porcje2-3
Kalorycznośćok. 420 kcal na 100 g
Przybliżony koszt15 zł
AutorDoniu_14

Spaghetti z zielonym sosem: Podobne przepisy

Spaghetti z zielonym sosem: wypróbuj również

Powiązane Tematy