Składniki:
makaron spaghetti, opakowanie twarogu, mały kawałek chudego boczku, szpinak, ser parmezan, oliwa z oliwek, pieprz, sól, inne przyprawy wedle uznania
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować al dente, czyli średnio twardo. Pokroić bardzo drobno w kosteczkę boczek, po czym wrzucić do rondla. Dodać twaróg, przyprawy i lekko podgrzać. Następnie wymieszać makaron z sosem. W osobnym garnku przygotować szpinak, doprawić, dodać oliwę. Tak przygotowanym sosem polać makaron, posypać parmezanem. Smacznego!
Uwagi:
Ponieważ jest wiele osób, które nie lubią szpinaku, można go zastąpić czymś innym, np. sosem pomidorowym, który także będzie się dobrze komponować z twarożkiem i boczkiem.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | ok. 420 kcal na 100 g |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Doniu_14 |