Makaron z sosem pieczarkowo-koperkowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 paczka makaronu np. kokardki lub takiego jak do łazanek,
1 kartonik śmietanki (200 ml) 12% lub 18% słodkiej,
1/2 kg pieczarek,
1 pęczek koperku,
mąka do zagęszczenia,
pieprz, sól, maggi, papryka słodka mielona

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować w osolonej gorącej wodzie. Pieczarki pokroić w kostkę średniej wielkości. Wrzucić do garka, nalać 3-4 łyżki oliwy, dodać maggi i smażyć, aż pieczarki nabiorą brązowego koloru. Pod koniec smażenia oprószyć pieczarki słodką papryką i pieprzem. Odcedzony makaron dorzucić do pieczarek, wymieszać, zalać śmietanką. Do kubka wsypać 2-3 łyżki mąki, zalać wodą, wymieszać i przelać do sosu. Doprawić wg uznania. Na końcu dodać pokrojony koperek.

Jak podawać?

Można podawać potrawę posypaną żółtym serem. Sama również smakuje doskonale :)

Uwagi:

Gotowe. Smacznego :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorPoziomeczka

Makaron z sosem pieczarkowo-koperkowym: Podobne przepisy

Makaron z sosem pieczarkowo-koperkowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy