Składniki:
dwa filety z pangi, szynka wędzona westfalska lub prosciutto 8 cienkich plastrów, pasta pesto, pieprz, pomidory, oliwki czarne z pestkami
Jak przyrządzić?
Rozłożyć na 1 porcję po 4 plastry szynki, tak żeby zachodziły na siebie, pół fileta ryby położyć na szynce, posmarować pastą pesto. Na posmarowaną rybę położyć drugą połówkę fileta, posypać pieprzem i całość zawinąć razem z szynką (powstanie rulonik z rybą w środku). Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, położyć na dnie ruloniki. Pomidory, najlepiej małe koktajlowe wysypać wokół potrawy, dodać oliwki i zapiec w piekarniku w temp. 200 stopni przez około 15 minut.
Jak podawać?
Podawać z dzikim ryżem.
Uwagi:
Można posolić, ale uwaga, szynka jest dosyć słona. Jeden filet to jedna porcja.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 18 zł |
Autor | Andrew |