Panga na szynce

Przepis kulinarny

Składniki:

dwa filety z pangi, szynka wędzona westfalska lub prosciutto 8 cienkich plastrów, pasta pesto, pieprz, pomidory, oliwki czarne z pestkami

Jak przyrządzić?

Rozłożyć na 1 porcję po 4 plastry szynki, tak żeby zachodziły na siebie, pół fileta ryby położyć na szynce, posmarować pastą pesto. Na posmarowaną rybę położyć drugą połówkę fileta, posypać pieprzem i całość zawinąć razem z szynką (powstanie rulonik z rybą w środku). Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, położyć na dnie ruloniki. Pomidory, najlepiej małe koktajlowe wysypać wokół potrawy, dodać oliwki i zapiec w piekarniku w temp. 200 stopni przez około 15 minut.

Jak podawać?

Podawać z dzikim ryżem.

Uwagi:

Można posolić, ale uwaga, szynka jest dosyć słona. Jeden filet to jedna porcja.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćśredni
Porcje2
Przybliżony koszt18 zł
AutorAndrew

Panga na szynce: Podobne przepisy

Panga na szynce: wypróbuj również

Powiązane Tematy