Składniki:
1 puszka groszku zielonego,
1 puszka czerwonej fasoli,
1 puszka kukurydzy,
ostra musztarda,
majonez,
pieprz
Jak przyrządzić?
Jest to minisałatka, która świetnie smakuje na śniadanko lub kolację. Puszki starczają na trzy porcje, a ja zawsze robię ją tylko dla siebie.Z każdej puszki odsączamy po około 3 łyżek warzyw.Mieszamy warzywa w miseczce razem.Dodajemy około 3 łyżek majonezu,małą łyżeczkę musztardy,pieprzymy dla smaku.Mieszamy!Proporcje zależne od gustu i tego, dla ilu osób robie się sałatkę.
Potrzebne przybory:
miseczka do mieszania,łyżka,sitko do odsączenia warzyw
Jak podawać?
Z białym pieczywem.
Uwagi:
Radzę kupować warzywa konserwowe dobrych firm, np. Pudliszki, bo są naprawdę smaczniejsze.Podobnie z majonezem - Winiary, a musztarda sarepska z Kamisa.Połączenie smaku tych warzyw i przypraw daje aksamitny smak sałatce i świetnie smakuje z białym pieczywem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | :))) |