Sałatka 13-warstwowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1-2 ogórki kiszone,
1 puszka kukurydzy (ewentualnie zielonego groszku),
2 torebki ryżu,
1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
1 słoiczek keczupu (polecam Włocławek),
3/4 słoika majonezu,
1-2 średnie cebule,
2 jajka

Jak przyrządzić?

Ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu, a jajka na twardo. Ogórki pokroić w kosteczkę, natomiast cebulę poszatkować. Jajko posiekać.Składniki kłaść w kolejności:ogórki,1/4 ryżu,1/2 keczupu,cebula,1/4 ryżu,majonez,jajka,1/4 ryżu,tuńczyk,1/4 ryżu,1/2 keczupu,kukurydza.

Potrzebne przybory:

deska i nóż do krojenia,spora miska

Uwagi:

Najlepiej sałatkę zrobić w przezroczystej misce - wtedy widać pięknie kolory i warstwy. Sałatka ta idealnie nadaje się na imprezy, przyjęcia, bo naprawdę świetnie smakuje i starcza na wiele porcji.Podziel każdą torebkę ryżu na pół, żeby mieć gotowe 4 porcje na 4 warstwy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje10
Kalorycznośćok. 260 kcal - 1 porcja
Przybliżony koszt15 zł
Autorludmiłła

Sałatka 13-warstwowa: Podobne przepisy

Sałatka 13-warstwowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy