Dynia w syropie słodko-kwaśnym

Przepis kulinarny

Składniki:

4-5 kg dyni (najlepiej pomarańczowej),
1/2 l octu,
1,5 kg cukru,
goździki

Jak przyrządzić?

Pokroić dynię w dość duże kostki, zalać na noc 1/2 l octu i 1/2 l wody. Odcedzić dynię z zalewy, włożyć do dużego garnka i dodać 1,5 kg cukru i goździki. Gotować 20 min do konsystencji syropu i wkładać do słoików. Odwrócić słoiki i przykryć kocem aż do ostygnięcia.

Jak podawać?

Polecam do obiadu z ziemniakami...

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Autorlena

Dynia w syropie słodko-kwaśnym: Podobne przepisy

Dynia w syropie słodko-kwaśnym: wypróbuj również

Powiązane Tematy