Składniki:
2 piersi kurczaka, kawałek żółtego sera, oregano, bazylia, czosnek, cebulka, przyprawa do pieczonego kurczaka
Jak przyrządzić?
Piersi umyć, osuszyć, doprawić przyprawami. Zrobić kieszeń w piersi, ale tylko do połowy, i wsadzić tam ser żółty, pokrojoną cebulkę i czosnek, które uprzednio podsmażamy na patelni. Wkładamy do lodówki na godzinkę. Pieczemy na patelni.
Potrzebne przybory:
Najważniejsza jest patelnia, na której upieczemy piersi.
Jak podawać?
Najlepiej w kusych majteczkach, a jeśli ktoś podaje to teściowej, to najlepiej z sałatką colesław. Smacznego:)
Uwagi:
Pychotka;)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 80 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Mika |