Jaja na boczku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

boczek wędzony trochę mniej tłusty,
jaja,
coś w typie vegety

Jak przyrządzić?

Boczek w plastrach nie za cienkich ułożyć na dnie naczynia. Boczek musi być słony. Wypiec w piekarniku (ale nie na wiór), co powinno zająć 15 min. Następnie odlać wytopiony tłuszcz, a pewnie będzie dużo.Na to, co zostało, wlać jaja przprawione i zapiec do skutku.Jaja w całości lub rozbełtane.

Jak podawać?

Równie szybko jak się robi.

Uwagi:

Cały problem, jaki miałem, to równomierna metoda zapiekania dla całego naczynia. Robiłem to w blasze do pieczenia ciasta, 8 jaj na cztery osoby. Wiadomo, gusta nie podlegają dyskusji, ale oliwki pokrojone w połówki i wrzucone na wierzch - palce lizać. Następne będą ziołowe przyprawy.Proste, znaczy robota dla leniwego chłopa.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćśredni
Autorjurek

Jaja na boczku: Podobne przepisy

Jaja na boczku: wypróbuj również

Powiązane Tematy