Składniki:
8 cienkich naleśników według własnego przepisu,
0,5 kg pieczarek,
jedna czerwona papryka,
30 dag żółtego sera,
2 cebule,
2 pomidory,
olej,
sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Na oleju zeszklić cebulkę, dodać pokrojone pieczarki i pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę - smażyć na małym ogniu, aż pieczarki i papryka zrobią się miękkie. Ser zetrzeć na tarce. Pieczarki zdjąć z ognia, dodać do nich 3/4 sera i wymieszać. Nadzieniem smarować naleśniki i zawijać w rulony, układać w żaroodpornym naczyniu. Na naleśnikach ułożyć resztę sera i kawałki pomidora. Podgrzać w piekarniku, aż ser się roztopi.
Jak podawać?
Podawać na ciepło :) Smacznego.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | Asia |