Składniki:
pierś kurczaka, kapusta pekińska, 3 ogórki konserwowe, kukurydza, majonez, keczup
Jak przyrządzić?
Przepis jest bardzo prosty: pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy, czekamy, aż wystygnie. W międzyczasie kroimy drobno kapustę pekińską, ogórki konserwowe. Sałatkę układamy warstwami: na spodzie kapusta pekińska, następnie na to warstwa majonezu, na to kukurydza i ogórek konserwowy. Przysypujemy warstwą kapusty, na kapustę kładziemy warstwę keczupu i na keczup kładziemy zimne kawałki kurczaka. Znów przysypujemy warstwą kapusty. Na kapustę znowu idzie warstwa majonezu (dość gruba, bo to już ostatnia warstwa). Dekorujemy i już możemy jeść:) Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | bablo2 |