Składniki:
60 dag filetów rybnych,
ogórek kiszony, papryka, cebula (3 składniki w równych proporcjach).
Zalewa: 1 mały przecier pomidorowy, 1 mały łagodny keczup, ziele angielskie, liść laurowy, 2 szkl. wody, 6 łyżek octu, 1/2 szkl. oleju, 2 łyżek cukru, 1/2 łyżki soli, pieprz.
Jak przyrządzić?
Cebulę oraz paprykę pokroić w paseczki, sparzyć. Ogórki pokroić w półplasterki, warzywa wymieszać. Filety opanierować, usmażyć. Następnie przełożyć naprzemiennie warzywami. Zalewę zagotować, kiedy wystygnie, zalać potrawę.Wstawić do lodówki na dobę.
Uwagi:
Ryba w zalewie im dłużej stoi w lodówce, tym lepiej smakuje.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 10 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | DORIS |